Το καλάθι είναι άδειο
Το καλάθι είναι άδειο

Τσικνοπέμπτη με ψησταριά υγραερίου

Μια από τις πιο χαρούμενες, εορταστικές και… γευστικές ημέρες του χρόνου σχεδόν έφτασε! Η Τσικνοπέμπτη, η μέρα που έχουμε συνδυάσει με τη μυρωδιά του ψητού κρέατος, της παρέας και της μουσικής θα γιορταστεί και φέτος, αν και διαφορετικά, από τις προηγούμενες χρονιές.

Είναι όμως ένα απαραίτητο, χαρούμενο διάλειμμα που πρέπει να εκμεταλλευτούμε για να «πάρουμε μια ανάσα» αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Το πότε ξεκίνησε το έθιμο της Τσικνοπέμπτης δεν είναι γνωστό. Θεωρείται συνέχεια των βακχικών γιορτών, όταν στα αρχαία χρόνια οι άνθρωποι γιόρταζαν τον ερχομό της Άνοιξης. Ποιος καλύτερος τρόπος να γιορτάσει κάποιος τη Γη που ανθίζει και τις μέρες που γίνονται πιο μεγάλες και φωτεινές, από φαγητό, ποτό και μουσική;

Και αν φέτος δεν μπορούμε να τη γιορτάσουμε όπως τις άλλες χρονιές, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα την τιμήσουμε! Μια μικρή μάζωξη στο σπίτι και σύνδεση με την υπόλοιπη παρέα μέσω messenger ή skype επιβάλλονται. Αρκεί να υπάρχει καλή διάθεση και η προετοιμασία να έχει γίνει σωστά.

Έχουμε φροντίσει από νωρίς να παραγγείλουμε στον χασάπη τα κρέατα που θα ψήσουμε στη ψησταριά υγραερίου μας. Επιλέγουμε κρέατα που είναι συνδυασμένα με την παράδοση, η Τσικνοπέμπτη δεν είναι μέρα για πειραματισμούς. Μην δοκιμάσετε σήμερα το Black Angus που σκέφτεστε καιρό... Παϊδάκια, λουκάνικα, κοντοσούβλι, μπριζόλες, μπιφτέκια είναι απαραίτητα για τη σωστή Τσικνοπέμπτη. Εξίσου απαραίτητες στο τραπέζι είναι και οι πίτες, οι πατάτες και οι σαλάτες.

Και φυσικά, δεν ξεχνάμε το αλκοόλ! Κρασιά, μπύρες, τσίπουρα, θα βοηθήσουν στην χαλάρωση και στο κέφι. Και πάλι επιλέγουμε παραδοσιακά αλκοολούχα ποτά, για να νιώθουμε την οικειότητα. Όπως αναφέραμε και παραπάνω η μέρα δεν είναι για νεωτερισμούς. Το τσούγκρισμα γίνεται παραδοσιακά με τους λίγους που βρίσκονται κοντά μας, αλλά και όσους βρίσκονται online. Η ευχή που θα κυριαρχήσει φέτος είναι «και του χρόνου όλοι μαζί».

Το ψήσιμο ξεκινάει από νωρίς. Ενώ ψήνουμε, δεν παραλείπουμε να δοκιμάσουμε τα κρέατα, το σωστό ψήσιμο είναι αυτό που καθορίσει και το αποτέλεσμα! Για να είμαστε σίγουροι ότι θα όλα θα πάνε ρολόι, έχουμε ήδη ετοιμάσει τη ψησταριά υγραερίου, πρόκειται για την πιο ασφαλή επιλογή που θα μπορούσαμε να κάνουμε.

Γιατί ψήσιμο με ψησταριά υγραερίου;

  • Είναι έτοιμη για ψήσιμο πολύ πιο γρήγορα από τη ψησταριά με κάρβουνα. Ακόμα και όσοι από εμάς ξεχαστήκαμε και έχουμε βγει εκτός προγράμματος, ξέρουμε ότι η ψησταριά υγραερίου θα μας κάνει περήφανους.
  • Το μαγείρεμα είναι πανεύκολο ακόμα και για τους ερασιτέχνες ψήστες. Απλά γυρνάμε το κουμπί, ρυθμίζουμε τη σωστή θερμοκρασία και αφήνουμε τη ψησταριά υγραερίου να κάνει τα υπόλοιπα ενώ εμείς πίνουμε το πρώτο τσίπουρο της ημέρας.
  • Με τη ψησταριά υγραερίου δεν έχουμε τις μυρωδιές που βγάζει η ψησταριά με κάρβουνο. Έτσι τα ρούχα μας, ο χώρος μας αλλά και εμείς οι ίδιοι δεν θα μυρίζουμε τσίκνα.
  • Είναι πολύ εύκολη στο καθάρισμα. Χρειάζεται να πούμε περισσότερα;

Καλή Τσικνοπέμπτη λοιπόν σε όλους!

Και εάν θέλετε να προμηθευτείτε φιάλη για ψήσιμο με υγραέριο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

home-star.png

Υγραέριο με ένα κλικ!

Κάντε εύκολα & γρήγορα την online παραγγελία σας για φιάλη υγραερίου. Η φιάλη υγραερίου θα είναι στην πόρτα σας άμεσα & με δωρεάν παράδοση!

 

Πιστοποίηση κατά ADR

Πιστοποίηση κατά ADR

Η εταιρεία μας διαθέτει άδεια διανομής εμφιαλωμένου υγραερίου

Πιστοποίηση ISO 9001-2015 για την πώληση φιαλών υγραερίου

Πιστοποίηση ISO 9001-2015 για την πώληση φιαλών υγραερίου

Τηλεφωνικές παραγγελίες

ΑΘΗΝΑ

ΔΕΥ-ΠΑΡ: 9.00-17.00
ΣΑΒ: 9.00-15.00